Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Δηλώσεις των παικτών της Εθνικής Ελλάδας

Μετά την ήττα της Εθνικής Ελλάδας από τη Αργεντινή και τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Μουντιάλ 2010 οι Έλληνες παίκτες δήλωσαν:

Γιώργος Καραγκούνης:

"Δέχθηκα ένα χτύπημα στο 4ο λεπτό και με πόνεσε πολύ. Αντεξα μέχρι το ημίχρονο κι έγινα αναγκαστική αλλαγή. Οταν παίζεις σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι και γίνονται τρεις αναγκαστικές αλλαγές σε διάστημα 78 λεπτών είναι ότι χειρότερο. Βγήκαν τρεις παίκτες και ο προπονητής μετά δεν είχε αλλαγή για κάποιον επιθετικό, ώστε να πιέσουμε όταν το ματς ήταν 0-0 μέχρι το 77. Θα μπορούσε να είχε αλλάξει κάτι".

"Στο Μουντιάλ δεν έρχεσαι συνέχεια. Είναι μόλις η 2η φορά μας στην ιστορία και παρότι παίζαμε με την καλύτερη ομάδα του Μουντιάλ, θέλαμε να περάσουμε. Αυτή ήταν η φιλοδοξία μας. Τα δώσαμε όλα. Θέλαμε να κρατήσουμε το μηδέν όσο μπορούσαμε και κατεβήκαμε γι' αυτό το σκοπό στο αρχικό μας σχήμα. Τα καταφέραμε και εκεί που ίσως να αιφνιδιάζαμε, κάπου εκεί ο προπονητής δεν είχε αλλαγές και δεν ήξερε τι να κάνει μετά. Ηταν δύσκολο".

"Πετύχαμε την πρώτη μας νίκη κόντρα στη Νιγηρία, σημειώσαμε τα πρώτα μας γκολ, αλλά είμαστε στεναχωρημένοι. Θέλαμε να προκριθούμε και δεν τα καταφέραμε. Μας μένει η πικρία γι' αυτό. Κρατάμε τη μεγάλη μας νίκη με τη Νιγηρία. Ηταν μια ιστορική στιγμή για εμάς. Από εκεί και πέρα, η Εθνική Ελλάδας είναι σε πολύ καλό επίπεδο και θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να συνεχίσει να βρίσκεται εκεί. Εγιναν μεγάλα βήματα προόδου και πρέπει να κάνουμε το παν για να κρατηθεί η ομάδα σε αυτό το επίπεδο".

"Για την απόφαση Ρεχάγκελ είναι καθαρά θέμα δικό του. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και αναγκαστικά πρέπει να πάρει μια απόφαση. Από εκεί και πέρα, η Εθνική έχει τις βάσεις για να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο. Δεν είναι τι θέλουμε εμείς, είναι τι θέλει αυτός. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε. Στις επιτυχίες και στις αποτυχίες έχει παίξει ρόλο και αυτός, αλλά πρωτίστως οι ποδοσφαιριστές. Αυτοί μένουν. Ετσι κι αλλιώς πρέπει να συνεχίσει, αλλά εάν φύγει, θα γίνει μεγάλη αλλαγή γιατί έχει μείνει πολλά χρόνια".

Σωκράτης Παπασταθόπουλος:

"Τα καλά παιχνίδια πρέπει να συνδυάζονται με καλά αποτελέσματα. Αυτό δεν έγινε σήμερα. Παίξαμε όπως μπορούσαμε να παίξουμε και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Σίγουρα αγγίξαμε το όνειρο, αλλά παίζαμε με την Αργεντινή. Δεν ήρθαμε ως φαβορί. Κάναμε μία νίκη, πετύχαμε δύο γκολ, πράγματα που η Εθνική ομάδα δεν είχε κάνει στο παρελθόν. Κερδίσαμε κάτι από το Μουντιάλ. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Είναι ένα φαινόμενο. Απλά κάναμε ότι μπορούσαμε. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά κάναμε πολύ καλή προσπάθεια. Οταν κάνεις απολογισμό, κοιτάς όλα τα παιχνίδια, αλλά όπως έρχονται τα πράγματα καλώς έρχονται. Δεν μπορούμε να πούμε ότι στο 1ο, στο 2ο ή σε αυτό κάναμε λάθος. Κάναμε πολύ καλή προσπάθεια και πιστεύω ότι οι οπαδοί χαρήκαν. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο. Πιστεύω ότι αυτός ο αμυντικογενής είναι ο καλύτερος για εμάς για να πάρουμε αποτέλεσμα. Δεν ήρθε. Κοιτάζουμε μπροστά. Τους δυσκολέψαμε. Οταν κρατάς μια ομάδα για 77 λεπτά χωρίς κάτι ιδιαίτερο, έχεις κάνει καλή δουλειά. Απλά μετά το πρώτο γκολ κοιτάξαμε να βγούμε λίγο μπροστά. Δεν τα καταφέραμε και χάσαμε με 2-0".

Αλέξανδρος Τζόρβας:

"Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και σήμερα, αλλά όταν έχεις απέναντί σου αντιπάλους τέτοιας εμβέλειας και τόσο υψηλού επιπέδου, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παίξεις καλή άμυνα και να χτυπήσεις στις αντεπιθέσεις. Πραγματικά η Αργεντινή είναι η καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση αυτήν τη στιγμή και νομίζω ότι θα φτάσει πολύ ψηλά, ίσως κατακτήσει και το τρόπαιο. Φυσικά και φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι και νομίζω ότι είναι καλό για μερικούς που βιάστηκαν να κρίνουν, γιατί πριν καρφώσεις τα καρφιά στον Σταυρό, πρέπει να περιμένεις".

Κώστας Κατσουράνης:

"Η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Εγινε μεγάλη προσπάθεια. Εγιναν και τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Αφού βγάλαμε το ημίχρονο με 0-0, μπορούσαμε να φτάσουμε στη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν νομίζω ότι η Αργεντινή δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Δεν νομίζω ότι θα είχε τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο και ίσως με τις ευκαιρίες που είχαμε για γκολ, εάν σκοράραμε, να άλλαζε ο αγώνας. Δεχθήκαμε γκολ σε στημένη φάση, που μας είπαμε ότι ήταν φάουλ. Δεν ξέρω. Δεν είχαμε τύχη. Η ομάδα προσπάθησε πολύ. Είχα έναν σπασμό ψηλά στον δικέφαλο που δεν με άφησε να συνεχίσω στο παιχνίδι".

"Εχει πολλές δυνατότητες η ομάδα και το έδειξε και προηγουμένως, στο ματς με τη Νιγηρία. Τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν πολλά παιδιά ταλαντούχα. Είδαμε και σήμερα ότι έχει όλες τις δυνατότητες να χτίζει με καινούργια πρόσωπα μία αξιόμαχη ομάδα που θα παλέψει σε όλα τα ματς".

"Το πιο σημαντικό ήταν το πρώτο παιχνίδι. Μπορούσαμε να πάρουμε μια ισοπαλία και να είχαμε περάσει. Εκεί χάθηκε κατά μεγάλο ποσοστό η πρόκριση. Σε αυτές τις διοργανώσεις πρέπει να έχεις και τύχη. Η πρόκριση χάθηκε στις λεπτομέρειες. Παίξαμε όπως έπρεπε, πήγε το παιχνίδι στα μέτρα μας και εάν δεν ήταν η ατυχία, θα μπορούσαμε να κυνηγήσουμε το θαύμα. Είμαστε όλοι περήφανοι για τους παίκτες, όσους βρίσκονται στην ομάδα, γιατί έχουμε φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο. Συζητάμε για ένα μας με την Αργεντινή και ότι χάθηκε στις λεπτομέρειες. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να συνεχίσουμε ανάλογα".

"Δεν μπορώ να πάρω θέση για τον Ρεχάγκελ. Δεν είμαι αρμόδιος, υπάρχει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας. Ο προπονητής προσέφερε πολλά σε αυτά τα χρόνια που είναι εδώ. Για την απόφαση του Τοπαλίδη θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο".

Αβραάμ Παπαδόπουλος:

"Ολα τα παιδιά προσπάθησαν και δώσανε τα πάντα. Αξίζαμε κάτι παραπάνω από το σημερινό παιχνίδι. Οταν κάνεις τρεις αναγκαστικές αλλαγές, είναι λογικό η ομάδα να χάσει το ρυθμό της. Ηταν κάτι αρνητικό για την ομάδα μας. Δεν το περιμέναμε και νομίζω ότι μας επηρέασε. Επιμένω ότι η ομάδα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και συνεχίζουμε".

"Η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το πρώτο παιχνίδι με την Κορέα ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα. Αν είχαμε πάρει κάτι σε εκείνο το παιχνίδι και γενικότερα η εικόνα της ομάδας ήταν αυτή που θέλαμε, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Σίγουρα ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια που παίξαμε".

"Είναι πολύ σημαντική η εξέδρα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μέσα από την καρδιά μας. Ολα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα στην ομάδα και είναι πολύ σημαντικό. Στις χαρές και στα αρνητικά αποτελέσματα ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα και πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ".

"Εγινε μία προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Καταθέσαμε την ψυχή μας και στα δύο παιχνίδια, αν και στο πρώτο παιχνίδι ήταν άσχημο το αποτέλεσμα, αλλά και το σημερινό. Η προσπάθεια έγινε, η ομάδα έχει μέλλον και ταλέντο και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη. Υπάρχουν πολλά παιδιά και πολοί καλοί ποδοσφαιριστές, με προσωπικότητα, στους οποίους η ομάδα μπορεί να στηριχθεί στα επόμενα χρόνια".

"Ο Σωκράτης (σ.σ. Παπασταθόπουλος) έκανε τρομερό παιχνίδι στον Μέσι και από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής που δεν μπορείς να τους υποτιμήσεις. Η ομάδα στάθηκε πολύ καλά στο παιχνίδι. Αν δεν υπήρχαν οι αναγκαστικές αλλαγές και ήμασταν πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Με τα αν δεν παίρνεις αποτελέσματα. Η ουσία είναι ότι η ομάδα ηττήθηκε, αλλά έχει μέλλον".

Βαγγέλης Μόρας:

"Πιστεύω ότι όλοι κάναμε κατάθεση ψυχής. Προσπαθήσαμε από το 1ο λεπτό και σίγουρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που ξέρουμε όλοι τι ποιότητας είναι, με καλούς παίκτες και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε το πετύχαμε μέχρι το πρώτο γκολ. Είπαμε από την αρχή ότι η πρόκριση είναι ένα όνειρο, αλλά είπαμε να προσπαθήσουμε και το κάναμε. Μιλάμε για ένα Μουντιάλ. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Κάναμε ότι μπορούσαμε. Μιλάμε για μία ομάδα που διαθέτει παίκτες ποιότητας και παγκόσμιας κλάσης και από εκεί και πέρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Εάν ήμασταν πιο τυχεροί και εκμεταλλευόμασταν τις ευκαιρίες που είχαμε με τον Σαμαρά, ίσως να ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Είχαμε πει να εκμεταλλευτούμε τις λίγες ευκαιρίες που θα είχαμε, αλλά η μπάλα δεν μπήκε μέσα. Προσπαθήσαμε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Οπως το κοιτάζουμε τώρα, πιστεύουμε ότι το πρώτο παιχνίδι του ομίλου ήταν αυτό που δεν βοήθησε. Αν είχαμε πάρει το αποτέλεσμα εκεί, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Κανείς δεν ξέρει, αν πετυχαίναμε εκεί το αποτέλεσμα, εάν θα νικάγαμε την Νιγηρία. Η Εθνική ομάδα έχει μέλλον, αρκεί να το πιστέψει και ο κόσμος".

Γιώργος Σαμαράς:

"Ισως μας αποσυντόνισαν οι τρεις αλλαγές. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι φυσιολογικό κάποιοι παίκτες να τραυματίζονται, αλλά ήμασταν άτυχοι, αφού και οι τρεις αλλαγές μας ήταν αναγκαστικές. Δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε αυτό. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν είχαμε αλλαγές για να πιέσουμε".

"Και οι 23 παίκτες στα αποδυτήρια μετά την Κορέα πιστεύαμε στην ομάδα τόσο πολύ που δεν πάψαμε να ελπίζουμε στο όνειρο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ότι στα δύο τελευταία ματς ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Να είστε σίγουροι ότι δώσαμε το 100% και προσπαθήσαμε πάρα μα πάρα πολύ, με όλες τις δυνατότητες και τις αντοχές που έχουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά δεν έγινε. Ηταν μία παγκόσμια γιορτή κι ελπίζω να την ευχαριστηθήκατε κι εσείς όπως κι εμείς. Για να βρεθούμε εδώ δουλέψαμε πάρα πολύ στα προκριματικά. Η ήττα από την Κορέα δεν μας χάλασε τη διάθεση. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν μας πείραξε η κριτική. Πιστεύουμε τόσο πολύ στην ομάδα μας και στο υλικό μας που και με τη Νιγηρία και σήμερα προσπαθήσαμε για το καλύτερο".

"Στην ευκαιρία δεν υπάρχουν λόγια. Δεν μπορώ να περιγράψω ακόμα. Θεωρώ ότι έκανα το σωστό τελείωμα. Η μπάλα δεν πήγε στα δίχτυα. Δεν θα άλλαζα κάτι, δεν έχω μετανιώσει για κάτι. Εχω την εντύπωση πως έχω απογοητεύσει κάποιους ανθρώπους. Ισως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά εάν είχε μπει η ευκαιρία. Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να γίνει ή εάν ήμουν άτυχος, ή εάν ήταν τυχερή η Αργεντινή. Είναι χίλια δυο πράγματα που μπορείς να πεις. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά στον αγωνιστικό χώρο. Και οι 11 ποδοσφαιριστές προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το μηδέν με μία ομάδα που άλλαζε την μπάλα με φοβερό τρόπο. Η κατοχή της μπάλας ήταν φανταστική. Απέναντι στην Αργεντινή περιμένεις μια ευκαιρία για να βάλεις ένα γκολ, μήπως κλέψεις το ματς. Η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν την μπάλα είναι τρομερή. Ο Βερόν και ο Μέσι άλλαζαν την μπάλα πολύ γρήγορα. Οσο κι αν πιέζαμε η ταχύτητά τους ήταν σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό φάνηκε".

"Δεν ένιωσα τίποτα όταν είδα τον Μαραντόνα. Ενας ποδοσφαιριστής προσπα΄θεί να αφοσιωθεί στο παιχνίδι. Δεν με νοιάζει ποιος είναι προπονητής και ποιος αντίπαλος μαρκάρει και αν θα παίξει ο Μέσι ή ο Βερόν ή ο Μαραντόνα. Αφοσιώνεσαι στο παιχνίδι σου και πως η ομάδα σου θα πάρει κάτι θετικό".

"Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι για το επόμενο Μουντιάλ. Προέχει το Euro. Προέχει να ξεκουραστούμε και να γυρίσουμε υγιείς στις ομάδες μας και από τον Αύγουστο να κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στα προκριματικά του Euro. Το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία είναι πολύ μακριά".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου