Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Μουντιάλ 2010, Ολλανδία - Βραζιλία 2:1

Ολλανδία - Βραζιλία
Ολλανδία 2 : 1 (0 : 1) Βραζιλία
Γήπεδο: Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadium
Θεατές: 40.186
Διαιτητής: Yuichi Nishimura (Ιαπωνία)

Η Ολλανδία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε το μεγάλο φαβορί του Μουντιάλ 2010 Βραζιλία. Μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Robinho στο 10ο λεπτό, αλλά αυτό δε στάθηκε εμπόδιο για τους "Οράνιε", οι οποίοι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Sneijder πέρασαν πανηγυρικά στον ημιτελικό, όπου θ'αντιμετωπίσουν την Ουρουγουάη.

Η Βραζιλία μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και στην πρώτη της ευκαιρία είχε την τύχη ν'ανοίξει το σκορ, γεγονός στο οποίο βοήθησε η πολύ κακή αμυντική λειτουργία των σέντερ μπακ της Ολλανδίας. Ο Melo στο 10ο λεπτό με εξαιρετική κάθετη πάσα εξέθεσε την άμυνα της Ολλανδίας και έβγαλε τον Robinho μόνο απέναντι στον Stekelenburg, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1:0 για τη Βραζιλία.

Η "Σελεσάο" κυριάρχησε στο 1ο μέρος και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα, όταν στο 31ο kai 45o λεπτό ο Stekelenburg θα αποκρούσει τα του Kaka και Maicon.

Στο 2ο μέρος από το πουθενά άλλαξε η έκβαση του αγώνα, όταν στο 53ο λεπτό στη σέντρα του Sneijder ο Melo βάζει το κεφάλι του και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Cesar. Αυτό το αναπάντεχο γκολ είχε σαν αποτέλεσμα η Βραζιλία να χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού και την αυτοσυγκέντρωση των παικτών της. Στο 68ο λεπτό ο Robben εκτέλεσε κόρνερ, ο Kuyt στο 1ο δοκάρι παίρνει την κεφαλιά και ο Sneijder με δεύτερη πραγματοποιεί την ανατροπή κάνοντας το 2:1 για την Ολλανδία.

Η παίκτες της Βραζιλίας τα είχαν χαμένα και στο 73ο λεπτό ο Melo σε μια αδικαιολόγητη ενέργεια, αφού κλώτσησε και μετά πάτησε τον Robben, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα δυσκολεύοντας το έργο της ομάδας του.

Η Βραζιλία προσπάθησε στη συνέχεια παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να πετύχει την ισοφάριση, αλλά η Ολλανδία πλέον με ανεβασμένη ψυχολογία δεν επέτρεψε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στο τέρμα της.

Σκόρ:

0 : 1 Robinho (10')
1 : 1 Felipe Melo (53') αυτογκόλ
2 : 1 Wesley Sneijder (68')

Συνθέσεις:

Ολλανδία Βραζιλία
Maarten Stekelenburg Julio Cesar
Gregory van der Wiel 47' Maicon
Johnny Heitinga 14' Lucio
Andre Ooijer 76' Juan
Giovanni van Bronckhorst Dani Alves
Mark van Bommel Felipe Melo 73'
Nigel de Jong 64' Michel Bastos 37' Αλλαγή 62'
Wesley Sneijder Gilberto Silva
Arjen Robben Kaka
Dirk Kuyt Luis Fabiano Αλλαγή 77'
Robin van Persie Αλλαγή 85' Robinho
Αλλαγές Αλλαγές
Klaas Jan Huntelaar Αλλαγή 85' Gilberto Αλλαγή 62'
  Nilmar Αλλαγή 77'
Προπονητής Προπονητής
Bert van Marwijk Dunga

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου