Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, Νότιος Κορέα - Ελλάδα 2:0

Νότια Κορέα - Ελλάδα
Νότια Κορέα 2 : 0 (1 : 0) Ελλάδα
Γήπεδο: Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadium
Θεατές: 31.513
Διαιτητής: Michael Hester (Νέα Ζηλανδία)

Απογοήτευσε η Εθνική Ελλάδας στον εναρκτήριο αγώνα της εναντίον της Νότιας Κορέα με 2-0 και έφερε μνήμες της προηγούμενης συμμετοχής της στο Μουντιάλ 1994 στις Η.Π.Α. Θετική ήταν η εκκίνηση για τους Νότιοκορεάτες με νίκη απέναντι σε μια ελληνική ομάδα που προβλημάτισε έντονα. Ο Lee Jung-Soo νωρίς στο 7ο λεπτό με κοντινή προβολή άνοιξε το σκόρ, μετά από εκτέλεση φάουλ και ολέθριο λάθος της ελληνικής άμυνας, η οποία δε μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα. Στο 2ο ημίχρονο ο Park Ji-Sung στο 52ο λεπτό κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη για τη Νότια Κορέα, διαμορφώνοντας το 2:0.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε θετικά τον αγώνα και μπορούσε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό με τον Τοροσίδη. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Τοροσίδη, ο οποίος ξαφνιάστηκε και με κοντινή προβολή αστόχησε.

Στη συνέχεια, η Νότια Κορέα ισορρόπησε και άρχισε να βγαίνει στην αντεπίθεση. Ο Cha Du-Ri μετά από μια επέλαση κέρδισε φάουλ κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ. Ο Ki Sung-Yong εκτέλεσε, αλλά κανένας έλληνας παίκτης δε μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα και ο Jung-Soo Lee με κοντινή προβολή στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 1:0.

Η Νότια Κορέα αποδείχθηκε επικίνδυνη, ειδικά στις αντεπιθέσεις της με τους ταχύτατους Park Ji-Sung και Kim Jung-Woo. Οι μέσοι της Εθνικής Ελλάδας έδειχαν αργοί και ανήμποροι να αντιδράσουν για να δημιουργήσουν παιχνίδι.

Μάλιστα στο 27ο λεπτό ο Park Chu-Young βγήκε μόνος του απέναντι στον Αλέξανδρο Τζόρβα μετά από λάθος εκτίμηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά ο τερματοφύλακας έδιωξε με το πόδι.

Ο Ότο Ρέχαγκελ στο 2ο ημίχρονο έβαλε στο παιχνίδι τον Χρήστο Πατσατζόγλου στη θέση του Γιώργου Καραγκούνη για να τονώσει την ανύπαρκτη μέχρι τότε μεσαία γραμμή. Ωστόσο, μετά από από ένα ολέθριο λάθος του Λουκά Βύντρα ο Ji-Sung Park κατάφερε στο 52ο λεπτό να σκοράρει και ουσιαστικά να τελειώσει τον αγώνα.

Με την είσοδο των Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Παντελή Καπετάνο η ομάδα της Ελλάδας κινήθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Η μεγαλύτερη ήρθε με τον Φάνη Γκέκα στο 82ο λεπτό, αλλά ο διεθνής στράικερ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Σκόρ:

1 : 0 Jung-Soo Lee (7.)
2 : 0 Ji-Sung Park (52.)

Συνθέσεις:

Νότια Κορέα Ελλάδα
Sung-Ryong Jung Αλέξανδρος Τζόρβας
Yong-Hyung Cho Γιούρκας Σεϊταρίδης
Young-Pyo Lee Λουκάς Βύντρα
Jung-Soo Lee Βασίλης Τοροσίδης Κίτρινη Κάρτα 56'
Du-Ri Cha Αλέξανδρος Τζιόλης
Ji-Sung Park Αβραάμ Παπαδόπουλος
Jung-Woo Kim Γιώργος Καραγκούνης Αλλαγή 46'
Sung-Yong Ki Αλλαγή 75' Κώστας Κατσουράνης
Chung-Yong Lee Αλλαγή 90' Γιώργος Σαμαράς Αλλαγή 59'
Chu-Young Park Αλλαγή 87' Άγγελος Χαριστέας Αλλαγή 61'
Ki-Hun Yeom Φάνης Γκέκας
Αλλαγές Αλλαγές
Nam-Il Kim Αλλαγή 75' Χρήστος Πατσατζόγλου Αλλαγή 46'
Jae-Sung Kim Αλλαγή 90' Δημήτρης Σαλπιγγίδης Αλλαγή 59'
Seung-Ryul Lee Αλλαγή 87' Παντελής Καπετάνος Αλλαγή 61'
Προπονητής Προπονητής
Ότο Ρέχαγκελ Jung-Moo Huh

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου