Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, Αργεντινή - Νιγηρία 1:0

Αργεντινή - Νιγηρία
Αργεντινή 1 : 0 (1 : 0) Νιγηρία
Γήπεδο: Johannesburg, Ellis Park Stadium
Θεατές: 55.686
Διαιτητής: Wolfgang Stark (Γερμανία)

Η Αργεντινή επικράτησε με 1:0 της Νιγηρίας στον Όμιλο Β του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου χάνοντας πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Το νικητήριο γκολ το πέτυχε ο Gabriel Heinze μόλις στο 6ο λεπτό με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Juan Veron. Η νίκη της Αργεντινής θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις, μιας και η Νιγηρία δεν προέβαλλε αντίσταση.


Όπως αναμενόταν η Αργεντινή παρατάχθηκε με τον Jonas Gutierrez στην ενδεκάδα και με επιθετικούς προσανατολισμούς. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Carlos Tevez, ύστερα από πάσα του Lionel Messi, είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Αργεντινή συνέχισε να πιέζει και ο Lionel Messi χόρεψε τρεις αντιπάλους πασάροντας στον Gonzalo Higuain, αλλά ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης από καλή θέση πλάσαρε άουτ (4').

Στη συνέχεια ο ίδιος ο Lionel Messi, μετά από πάσα του Carlos Tevez, σούταρε πλασαριστά και ο εκπληκτικός τερματοφύλακας της Νιγηρίας έδιωξε σε κόρνερ. Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Juan Veron έπιασε την κεφαλιά ο Gabriel Heinze στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της Νιγηρίας (6').

Παρά την υπεροχή της Αργεντινής, ένα λάθος του Walter Samuel παρολίγο να κοστίσει την ισοφάριση. Ωστόσο ο ίδιος αμυντικός της Αργεντινής πρόλαβε τον Obinna και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο τερματοφύλακας της Νιγηρίας έδειξε ότι βρισκόταν συνεχώς σε εγρήγορση, όταν μπλόκαρε τη μακρινή μπαλιά του Juan Veron πριν την προλάβει ο Lionel Messi.

Η Αργεντινή συνέχιζε να δημιουργεί φάσεις, αλλά έβρισκε μπροστά της τον τερματοφύλακα της Νιγηρίας.

Αρχικά στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, και με τις αλλαγές που έκανε ο προπονητής της Νιγηρίας Lars Lagerback η Νιγηρία πέρασε στην αντεπίθεση. Οι γρήγοροι Obafemi Martins και Peter Odemwingie έδωσαν πνοή στην επίθεση, ωστόσο η Άργεντινή άρχισε να ξαναπαίρνει τα ηνία του αγώνα.

Μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι Αφρικανοί στο 82ο λεπτό με τον Kalu Uche, ο οποίος μπήκε σαν αλλαγή στο 74ο λεπτό. Στη συνέχεια η Αργεντινή διατήρησε το προβάδισμα μέχρι τέλος και κατάφερε να συνεχίσει το σερί των νικών στους ομίλους του Μουντιάλ απέναντι στη Νιγηρία.

Σκόρ:

1 : 0 Gabriel Heinze (6')

Συνθέσεις:

Αργεντινή Νιγηρία
Sergio Romero Vincent Enyeama
Martin Demichelis Joseph Yobo
Gabriel Heinze Taye Taiwo Αλλαγή 74'
Walter Samuel Danny Shittu
Angel Di Maria Αλλαγή 85' Chidi Odiah Κίτρινη Κάρτα 12'
Juan Veron Αλλαγή 74' Sani Kaita
Javier Mascherano Lukman Haruna Κίτρινη Κάρτα 76'
Jonas Gutierrez Κίτρινη Κάρτα 41' Dickson Etuhu
Gonzalo Higuain Αλλαγή 79' Yakubu Ayegbeni
Lionel Messi Victor Obinna Αλλαγή 53'
Carlos Tevez Chinedu Obasi Αλλαγή 60'
Αλλαγές Αλλαγές
Nicolas Burdisso Αλλαγή 85' Kalu Uche Αλλαγή 74'
Maxi Rodriguez Αλλαγή 74' Obafemi Martins Αλλαγή 53'
Diego Milito Αλλαγή 79' Peter Odemwingie Αλλαγή 60'
Προπονητής Προπονητής
Diego Maradona Lars Lagerback

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου