Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, Σερβία - Γκάνα 0:1

Σερβία - Γκάνα
Σερβία 0 : 1 (0 : 0) Γκάνα
Γήπεδο: Pretoria, Loftus Versfeld Stadium
Θεατές: 38.833
Διαιτητής: Hector Baldassi (Αργεντινή)

Τον εναρκτήριο αγώνα του 4ου ομίλου τον κέρδισε η Γκάνα, η οποία σκόραρε με πέναλτυ στο 84ο λεπτό, τιμωρώντας το απείθαρχο παιχνίδι των Σέρβων. Οι Αφρικανοί εκμεταλλεύτηκαν μ'αυτό τον τρόπο παιδιαρώδες λάθος του Kuzmanovic και χάρη στο γκολ του Gyan από την "άσπρη βούλα" πήρε μια σπουδαία νίκη.

Αν και στο 1ο ημίχρονο καμμιά ομάδα δε σκόραρε, δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Παρά τις αρχικές προσπάθειες των Σέρβων να βγουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία των Γκανέζων, οι Αφρικανοί ήταν αυτοί που έδειχναν ότι θα ανοίξουν το σκορ. Τους έλειπε όμως η καλή τελική προσπάθεια για να μπορέσουν να παραβιάσουν την εστία του Stojkovic.

Αντίθετα, η Σερβία, κυρίως με ατομικές προσπάθειες, δεν κατάφερε να φέρει σε δύσκολη θέση την καλά στημένη ομάδα της Γκάνας, κυρίως στη μεσαία γραμμή. Στο 60ο λεπτό η Γκάνα είχε δοκάρι, μετά την κεφαλιά του Gyan. Ο Antic βλέποντας ότι η ομάδα του ήταν ακίνδυνη, έκανε κάποιες αλλαγές για να δώσει πνοή στις επιθετικές προσπάθειες.

Ωστόσο, στο 74ο λεπτό τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για τη Σερβία, όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Lukovic. Παρόλο το αριθμητικό μειονέκτημα η Σερβία είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Krasic. Εντελώς ακάλυπτος από το ύψος του πέναλτι προσπάθησε να "εκτελέσει" τον Kingson, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω του στο 80ο λεπτό.

Στη συνέχεια, ο Kuzmanovic υπέπεσε σε ένα ανόητο πέναλτυ, διώχνοντας μια σέντρα με το χέρι του σε μια εντελώς ανύποπτη φάση. Ο Gyan δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και ευστόχησε στο πέναλτυ διαμορφώνοντας το τελικό 1:0 για τη Γκάνα.

Στις καθυστερήσεις, η Γκάνα έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Gyan, για δεύτερη φορά, στο πλασέ που επιχείρησε σημάδεψε το δοκάρι του Stojkovic.

Σκόρ:

0 : 1 Asamoah Gyan (84') πέναλτυ

Συνθέσεις:

Σερβία Γκάνα
Vladimir Stojkovic Richard Kingson
Aleksandar Kolarov Hans Sarpei
Aleksandar Lukovic 74' John Mensah
Nemanja Vidic Isaac Vorsah 26'
Branislav Ivanovic John Pantsil
Milan Jovanovic Αλλαγή 76' Andre Ayew
Nenad Milijas Αλλαγή 62' Anthony Annan
Dejan Stankovic Kevin-Prince Boateng Αλλαγή 90'
Milos Krasic Prince Tagoe 89'
Marko Pantelic Kwadwo Asamoah Αλλαγή 73'
Nikola Zigic 19' Αλλαγή 69' Asamoah Gyan Αλλαγή 90'
Αλλαγές Αλλαγές
Neven Subotic Αλλαγή 76' Lee Addy Αλλαγή 90'
Zdravko Kuzmanovic 83' Αλλαγή 62' Stephen Appiah Αλλαγή 73'
Danko Lazovic Αλλαγή 69' Quincy Owusu-Abeyie Αλλαγή 90'
Προπονητής Προπονητής
Radomir Antic Milovan Rajevac

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου