Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010, Γερμανία - Αγγλία 4:1

Γερμανία - Αγγλία
Γερμανία 4 : 1 (2 : 1) Αγγλία
Γήπεδο: Bloemfontein, Free State Stadium
Θεατές: 40.510
Διαιτητής: Jorge Larrionda (Ουρουγουάη)

Η Γερμανία ισοπέδωσε την Αγγλία με 4:1 και πέρασε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ 2010. Η Αγγλία έχει όμως παράπονα από το διαιτητή του αγώνα Larrionda, ο οποίος δεν κατακύρωσε πεντακάθαρο γκολ σε σουτ του Lampard. Τα γκολ για τη Γερμανία οι Klose (20'), Podolski (32') και Müller (67', 70'), ενώ το γκολ για την Αγγλία το πέτυχε ο Upson (37').

Η Γερμανία από την αρχή του αγώνα έδειξαν τις διαθέσεις τους, μιας και κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς. Είχαν την κατοχή της μπάλας, γρήγορη κυκλοφορία και και έπαιζαν με πάθος και δύναμη. Έτσι, μόλις στο 5ο λεπτό θα μπρούσαν ν'ανοίξουν το σκορ με το τετ-α-τετ του Ozil, αλλά ο James αντέδρασε σωστά και έδιωξε. Στο 20ο λεπτό όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όταν μετά από το βολέ του Neuer και αδράνεια των αμυντικών της Αγγλίας ο Klose έκανε το 1:0 για τα "πάντσερ".

Η Γερμανία συνέχισε σ'αυτόν τον ρυθμό και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Klose και πάλι, αλλά αυτή τη φορά ο James μπόρεσε και έδιωξε. Το 2:0 έγινε δυο λεπτά αργότερα με ωραίο διαγώνιο σουτ του Podolski. Το γκολ αυτό ξύπνησε τους παίκτες της Αγγλίας, οι οποίοι κατάφεραν να μειώσουν στο 37ο λεπτό με κεφαλιά του Upson, ύστερα από κόρνερ και αφού πρόλαβε την έξοδο του Neuer.

Η φάση στο αμέσως επόμενο λεπτό θα συζητηθεί έντονα, μιας και το σουτ που επιχείρησε ο Lampard από το ύωος της μεγάλης περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε τουλάχιστον μισό μέτρο τη γραμμά του τερμάτος της Γερμανίας. Ωστόσο, ούτε διαιτητής και βοηθός έδειξαν σέντρα και αυτό ίσως να επηρέασε την έκβαση του αγώνα.

Στην επανάληψη η Αγγλία πίεσε για να ισοφαρίσει, αλλά αυτό άφηνε κενούς χώρους στην άμυνα, κάτι το οποίο στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν οι Γερμανοί στο έπακρο. Στο 52ο λεπτό ο Lampard εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Neuer. Η Γερμανία στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε τις αντεπιθέσεις, μιας και όλοι σχεδόν οι παίκτες της Αγγλίας βγήκαν στην επίθεση, και με διπλό χτύπημα του Müller στο 67ο και 70ο λεπτό ανέβασε το σκορ στο 4:1 κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και ήταν απλά διαδικαστικά. Παρά τα σοβαρά λάθη του διαιτητή και των βοηθών του η Αγγλία δεν έπεισε για τις δυνατότητες της, ενώ η Γερμανία μ εμια εξαιρετική εμφάνιση πανηγυρίζει την πρόκρισή της στους 8 του Μουντιάλ 2010.

Σκόρ:

1 : 0 Miroslav Klose (20')
2 : 0 Lukas Podolski (32')
2 : 1 Matthew Upson (37')
3 : 1 Thomas Müller (67')
4 : 1 Thomas Müller (70')

Συνθέσεις:

Γερμανία Αγγλία
Manuel Neuer David James
Arne Friedrich 47' Glen Johnson 82' Αλλαγή 87'
Jerome Boateng Ashley Cole
Philipp Lahm John Terry
Per Mertesacker Matthew Upson
Sami Khedira Steven Gerrard
Bastian Schweinsteiger James Milner Αλλαγή 64'
Mesut Ozil Αλλαγή 83' Frank Lampard
Lukas Podolski Gareth Barry
Miroslav Klose Αλλαγή 72' Jermain Defoe
Thomas Müller Αλλαγή 72' Wayne Rooney
Αλλαγές Αλλαγές
Piotr Trochowski Αλλαγή 72' Joe Cole Αλλαγή 64'
Mario Gomez Αλλαγή 72' Shaun Wright-Phillips Αλλαγή 87'
Stefan Kießling Αλλαγή 83'  
Προπονητής Προπονητής
Joachim Löw Fabio Capello

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου