Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010, ΗΠΑ - Γκάνα 1:2 στην παράταση

ΗΠΑ - Γκάνα
ΗΠΑ 1 : 2 (0 : 1) παράταση Γκάνα
Γήπεδο: Rustenburg, Royal Bafokeng Stadium
Θεατές: 34.976
Διαιτητής: Viktor Kassai (Ουγγαρία)

Η Γκάνα κατάφερε να προκριθεί στην παράταση εις βάρος των ΗΠΑ με 2:1 και θα αντιμετωπίσειτην Ουρουγουάη στα προημιτελικά. Ο Gyan πέτυχε στο 93ο λεπτό στην παράταση το νικητήριο γκολ για τους Αφρικανούς, ενώ ο Kevin Prince Boateng στο 6ο λεπτό είχε βάλει μπροστά τη Γκάνα. Ο Landon Donovan είχε ισοφατρίσει στο 62ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτυ.

Η Γκάνα από την αχή του αγώνα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, χάρη στην εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Κατάφερε να προηγηθεί με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Kevin Prince Boateng μόλις στο 6ο λεπτό, όταν πήρε τη μπάλα από το κέντρο σχεδόν και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Howard.

Μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα, η Γκάνα έδωσε περισσότερο χώρο στους Αμερικανούς, χωρίς ωστόσο ν'απειληθεί σημαντικά. Οι ΗΠΑ έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 35ο λεπτό με τον Findley να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Kingson, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε.

Στην επανάληψη οι ΗΠΑ αύξησαν την πίεσή τους και σε αυτό συνέβαλαν και οι αλλαγές του Bob Bradley. Μόλις στο 47ο λεπτό ο Feilhaber δε μπόρεσε μόνος απέναντι στον Kingson να τον πλασάρει, χάνοντας έτσι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Τελικά το γκολ το πέτυχε ο Donovan στο 62ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτυ, ύστερα από ανατροπή του Dempsey. Ο Bradley είχε την ευκαιρία να σημειώσει και δεύτερο γκολ για τις ΗΠΑ στο 76ο λεπτό, αλλά μπλόκαρε ο Kingson το σουτ.

Η αναμέτρηση έληξε με τις δυο ομάδες ισόπαλες και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση. Μόλις στο 3ο λεπτό της παράτασης, ο Gyan μετά από βαθιά μπαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μ'ένα εκπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στον υπόλοιπο χρόνο της παράτασης οι Αμερικανοί πίεσαν, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Αντίθετα, η Γκάνα κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα και να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2010.

Σκόρ:

0 : 1 Kevin Prince Boateng (6')
1 : 1 Landon Donovan (62') πέναλτυ
1 : 2 Asamoah Gyan (93')

Συνθέσεις:

ΗΠΑ Γκάνα
Tim Howard Richard Kingson
Carlos Bocanegra Κίτρινη Κάρτα 68' Hans Sarpei Αλλαγή 73'
Steven Cherundolo Κίτρινη Κάρτα 17' John Paintsil
Jonathan Bornstein Jonathan Mensah Κίτρινη Κάρτα 61'
Jay DeMerit John Mensah
Michael Bradley Anthony Annan
Clint Dempsey Kwadwo Asamoah
Landon Donovan Kevin Prince Boateng Αλλαγή 78'
Ricardo Clark Κίτρινη Κάρτα 7' Αλλαγή 31' Samuel Inkoom Αλλαγή 113'
Jozy Altidore Αλλαγή 91' Asamoah Gyan
Robbie Findley Αλλαγή 46' Dede Ayew Κίτρινη Κάρτα 90'
Αλλαγές Αλλαγές
Maurice Edu Αλλαγή 31' Lee Addy Αλλαγή 73'
Benny Feilhaber Αλλαγή 46' Stephen Appiah Αλλαγή 78'
Herculez Gomez Αλλαγή 91' Sulley Ali Muntari Αλλαγή 113'
Προπονητής Προπονητής
Bob Bradley Milovan Rajevac

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου