Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010, Ισπανία - Ελβετία 0:1

Ισπανία - Ελβετία
Ισπανία 0 : 1 (0 : 0) Ελβετία
Γήπεδο: Durban, Moses Mabhida Stadium
Θεατές: 62.453
Διαιτητής: Howard Webb (Αγγλία)

Μεγάλη έκπληξη στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2010! "Φωτιά" έβαλε η νίκη της Ελβετίας επί της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας. Το γκολ σημείωσε ο Fernandes στο 52ο λεπτό.

Οι Ελβετία του Ottmar Hitzfeld παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένη και στημένη και είχε με το μέρος της και τη δόση τύχης που χρειάζεται, μιας και η Ισπανία από την αρχή του αγώνα ανέλαβε τα ηνία.

Οι μέσοι και επιθετικοί της Ισπανίας πίεζαν συνεχώς την άμυνα των Ελβετών, αλλά αυτή άντεχε και είχε την τύχη να έχει σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακα της Benaglio, ο οποίος έδειξε τις ικανότητές του σε καθοριστικές αποκρούσεις.

Στο 2ο μέρος σε μια αντεπίθεση, η Ελβετία κατόρθωσε, στη μοναδική της ευκαιρία, να σημειώσει το γκολ. Στο 52ο λεπτό ο Derdiyok βγαίνει απέναντι στον Casillas, ο οποίος καταφέρνει προσωρινά να διώξει, αλλά μετά από λάθη της ισπανικής άμυνας και κόντρες ο Fernandes σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια, η Ισπανία κλείνει στην περιοχή της την Ελβετία και πιέζει ασφυκτικά για την ισοφάριση. Αρχικά ο Villa στο 61ο λεπτό βγαίνει μόνος του απέναντι στον Benaglio, αλλά προλαβαίνει τη μπάλα και διώχνει.

Τα σουτ των Iniesta και Torres στο 63o και 68ο λεπτό φεύγουν άουτ, ενώ στο 70ο λεπτό είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Xabi Alonso πιάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ελβετίας, αλλά η μπάλα βρίσκει το δοκάρι του Benaglio.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ελβετία είχε τη δυνατότητα να διπλασιάσει τα γκολ της , όταν τέσσερα λεπτά αργότερα ο Derdiyok μετά από εκπληκτική προσπάθεια πλασάρει, αλλά βρίσκει το δοκάρι του Casillas.

Η Ισπανία δεν κατάφερε να σκοράρει στα εναπομείναντα λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ελβετία να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της επί της Ισπανίας.

Σκόρ:

0 : 1 Gelson Fernandes (52')

Συνθέσεις:

Ισπανία Ελβετία
Iker Casillas Diego Benaglio 90'
Pique Stephan Lichtsteiner
Puyol Philippe Senderos Αλλαγή 35'
Capdevila Stephane Grichting 30'
Sergio Ramos Reto Ziegler 74'
Iniesta Αλλαγή 77' Benjamin Huggel
Xavi Tranquillo Barnetta Αλλαγή 90'
Xabi Alonso Gökhan Inler
Busquets Αλλαγή 61' Gelson Fernandes
Silva Αλλαγή 62' Blaise Nkufo
David Villa Eren Derdiyok Αλλαγή 80'
Αλλαγές Αλλαγές
Fernando Torres Αλλαγή 61' Steve von Bergen Αλλαγή 35'
Jesus Navas Αλλαγή 62' Hakan Yakin 90' Αλλαγή 80'
Pedro Αλλαγή 77' Mario Eggimann Αλλαγή 90'
Προπονητής Προπονητής
Del Bosque Ottmar Hitzfeld

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου