Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010, Γερμανία - Σερβία 0:1

Γερμανία - Σερβία
Γερμανία 0 : 1 (0 : 1) Σερβία
Γήπεδο: Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadium
Θεατές: 38.294
Διαιτητής: Alberto Undiano (Ισπανία)

Η Σερβία με τη νίκη της έφερε τα πάνω κάτω στον 4ο όμιλο και παίζει την πρόκρισή της για την επόμενη φάση του Μουντιάλ 2010. Το νικητήριο γκολ το πέτυχε ο Jovanovic στο 38ο λεπτό.

Ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μιας και είχε απ'όλα... γκολ, 3 δοκάρια, αποβολή, χαμένο πέναλτυ και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Η Γερμανία παρατάχθηκε με την ίδια ομάδα που κέρδισε την Αυστραλία με 4:0. Άπό την αρχή του αγώνα ο ρυθμός ήταν γρήγορος και οι Σέρβοι προσπάθησαν να πάρουν τη νίκη, μιας και η ήττα από τη Γκάνα στο 1ο παιχνίδι δεν της άφηνε και πολλά περιθώρια.

Χαρακτηριστικό του ημίωρου ήταν οι πολλές κίτρινες κάρτες, μιας και οι δυο ομάδες έπαιζαν πολύ δυνατά. Μάλιστα στο 37ο λεπτό ο Ισπανός διαιτητής απέβαλλε με 2η κίτρινη κάρτα τον Klose. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τη Γερμανία, ο Jovanovic έκανε το 1:0 στο 38ο λεπτό, ύστρα από κεφαλιά πάσα του Zigic.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Γερμανία έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ozil εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον μέσο Khedira, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Stojkovic.

Στο 2ο μέρος η Γερμανία πίεσε ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν παίζει με παίκτη λιγότερο. Σε αυτό το διάστημα ο Podolski αφού απώλεσε δυο πολύ καλές ευκαιρίες, έχασε και πέναλτυ στο 60ο λεπτό, ύστερα από ένα ανόητο χέρι του Vidic σε μια ακίνδυνη σέντρα.

Στη συνέχεια, η Γερμανία με εμφανή σημάδια κόπωσης, αφού έπαιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα με 10 παίκτες, έδωσε χώρο στη Σερβία. Το γεγονός αυτό θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν οι Σέρβοι, όμως το σουτ του Jovanovic στο 68ο λεπτό βρήκε το δοκάρι του Neuer. Επτά λεπτά αργότερα, και ο Zigic έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, διατηρώντας τις ελπίδες για τους Γερμανούς.

Ωστόσο, στον υπόλοιπο χρόνο τα "Πάντσερ" δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, δίνοντας έτσι την 1η νίκη στους Σέρβους σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σκόρ:

0 : 1 Milan Jovanovic (38')

Συνθέσεις:

Γερμανία Σερβία
Manuel Neuer Vladimir Stojkovic
Arne Friedrich Aleksandar Kolarov Κίτρινη Κάρτα 19'
Holger Badstuber Αλλαγή 77' Nemanja Vidic Κίτρινη Κάρτα 60'
Philipp Lahm Κίτρινη Κάρτα 32' Branislav Ivanovic Κίτρινη Κάρτα 18'
Per Mertesacker Neven Subotic Κίτρινη Κάρτα 57'
Sami Khedira Κίτρινη Κάρτα 22' Dejan Stankovic
Bastian Schweinsteiger Κίτρινη Κάρτα 73' Milos Krasic
Mesut Ozil Αλλαγή 70' Milos Ninkovic Αλλαγή 70'
Lukas Podolski Zdravko Kuzmanovic Αλλαγή 75'
Miroslav Klose 37' Milan Jovanovic Αλλαγή 79'
Thomas Müller Αλλαγή 70' Nikola Zigic
Αλλαγές Αλλαγές
Marko Marin Αλλαγή 70' Gojko Kacar Αλλαγή 70'
Cacau Αλλαγή 77' Radosav Petrovic Αλλαγή 75'
Mario Gomez Αλλαγή 77' Danko Lazovic Αλλαγή 79'
Προπονητής Προπονητής
Joachim Löw Radomir Antic

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου