Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 - Η 23άδα της εθνικής Αργεντινής

Ο Diego Maradona κατέληξε στους 23 παίκτες που θα αποτελέσουν την αποστολή της εθνικής Αργεντινής για το Μουντιάλ 2010. Θυμίζουμε ότι η Αργεντινή θα αποτελέσει αντίπαλος της εθνικής Ελλάδας στο προσεχές παγκόσμιο κύπελλο.

Υπήρξε η άποψη ότι ο Diego Milito της Ίντερ, παρόλο την εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση και σαιζόν που έπαιξε, δεν θα συμπεριληφθεί στην τελική λίστα. Μιας και o Maradona ήταν αποφασισμένος να επιλέξει 5 επιθετικούς, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα επιλεγεί ο Martin Palermo της Μπόκα αντί του Milito. Ωστόσο, ο Maradona αποφάσισε να συμπεριλάβει τον επιθετικό της Ίντερ.

Έκπληξη προκάλεσαν οι επιλογές του αμυντικού της Κολόν Ariel Garce και ειδικά του μέσου της Παλέρμο Javier Pastore. Ο 20χρονος έπαιξε καταπληκτικά σε όλη την αγωνιστική περίοδο, αλλά δεν έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής με την εθνική Αργεντινής.

Από τους εφτά παίκτες που κόπηκαν, ο πιο άτυχος ίσως να είναι ο Jesus Datolo του Ολυμπιακού. Ο άσος του Ολυμπιακού σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα, έπεισε με την απόδοσή του, σκοράροντας μάλιστα ένα καταπληκτικό γκολ στον αγώνα εναντίον της Βραζιλίας στα προκριματικά.

Τερμτοφύλακες: Mariano Andujar (Κατάνια), Sergio Romero (Άλκμαρ), Diego Pozo (Κολόν)

Αμυντικοί: Nicolas Burdisso (Ρόμα), Martin Demichelis (Μπάγιερν Μονάχου), Gabriel Heinze (Μαρσέιγ), Nicolas Otamendi (Βελέζ Σάρσφιλντ), Clemente Rodriguez (Εστουντιάντες), Walter Samuel (Ίντερ), Ariel Garce (Κολόν)

Μεσαίοι: Mario Bolatti (Φιορεντίνα), Angel Di Maria (Μπενφίκα), Jonas Gutierrez (Νιούκαστλ), Javier Mascherano (Λίβερπουλ), Javier Pastore (Παλέρμο), Juan Sebastian Veron (Εστουντιάντες), Maxi Rodriguez (Λίβερπουλ)

Επιθετικοί: Lionel Messi (Μπαρτσελόνα), Martin Palermo (Μπόκα Τζούνιορς), Gonzalo Higuain (Ρεάλ Μαδρίτης), Sergio Aguero (Ατλέτικο Μαδρίτης), Carlos Tevez (Μάντσεστέρ Σίτι), Diego Milito (Ιντερ)

Photo by Armando Tovar

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου