Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, Ουρουγουάη - Νότια Κορέα 2:1

Ουρουγουάη - Νότια Κορέα
Ουρουγουάη 2 : 1 (1 : 0) Νότια Κορέα
Γήπεδο: Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadium
Θεατές: 30.597
Διαιτητής: Wolfgang Stark (Γερμανία)

Η Ουρουγουάη επικράτησε σ'ένα συναρπαστικό αγώνα με 2:1 της Νότιας Κορέας και πέρασε στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2010. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ουρουγουάη ο επιθετικός του Άξιαξ Luis Suarez που σημείωσε τα δυο τέρματα για τους νικητές (8', 80'). Ο Chung-Yong Lee είχε ισοφαρίσει στο 68ο λεπτό για τους Ασιάτες.

Η Ουρουγουάη χάρη στη δύναμη και τεχνική της κατάρτιση πήρε τα ηνία του αγώνα από την αρχή και είχε την κατοχή της μπάλας. Η Νότια Κορέα προσπάθησε με το δικό της δυνατό σημείο, την φυσική της κατάσταση, να κοντράρει τους Λατινοαμερικάνους. Η Ουρουγουάη στη μοναδική ευκαιρία του 1ου μέρους κατάφερε να προηγηθεί, όταν ο Suarez μετά από σέντρα του Forlan πλάσαρε από κοντά και έκανε το 1:0.

Μετά το γκολ η Νότια κορέα προσπάθησε ν'αντιδράσει, αλλά πέρα από κάποια άστοχα σουτ δεν κατάφεραν ν'απειλήσουν την εστία του Muslera.

Στην επανάληψη η Ουρουγουάη έδωσε χώρο στη Νότια Κορέα, η οποία εκμεταλλευόμενοι τη φυσική τους κατάσταση πίεσαν για την ισοφάριση. Αρχικά, ο Chu-Young Park στο 50ο λεπτό επιχείρησε ένα σουτ και στο 52ο λεπτό ο Jung-Soo Lee αστόχησε από καλή θέση.

Τελικά το γκολ για τη Νότια Κορέα ήρθε στο 68ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση ο φάουλ ο Lugano έδιωξε προς τα πίσω την μπάλα και ο Chung-Yong Lee έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια και αφού η Ουρουγουάη αρχίζει να πιέζει και πάλι, ο Suarez στο 80ο λεπτό από το ύψος της μεγάλης περιοχής πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ, αφού η μπάλα πρώτα χτύπησε στο δοκάρι και έπειτα κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Ασιάτες στα τελευταία λεπτά προσπάθησαν να πετύχουν την ισοφάριση και έιχαν μια πολύ μεγάλη ευκαρία στο 87ο λεπτό, αλλά ο Chu-Young Park δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αφού ο Muslera απέκρουσε το πλασέ του και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς το τέρμα, ο Lugano έδιωξε μακριά τη μπάλα.

Σκόρ:

1 : 0 Luis Suarez (8')
1 : 1 Chung-Yong Lee (68')
2 : 1 Luis Suarez (80')

Συνθέσεις:

Ουρουγουάη Νότια Κορέα
Fernando Muslera Sung-Ryong Jung
Diego Lugano Du-Ri Cha Κίτρινη Κάρτα 70'
Diego Godin Αλλαγή 46' Yong-Hyung Cho Κίτρινη Κάρτα 83'
Jorge Fucile Young-Pyo Lee
Maxi Pereira Jung-Soo Lee
Alvaro Pereira Αλλαγή 74' Ji-Sung Park
Diego Perez Jung-Woo Kim Κίτρινη Κάρτα 38'
Egidio Arevalo Sung-Yong Ki Αλλαγή 85'
Edinson Cavani Chung-Yong Lee
Luis Suarez Αλλαγή 84' Chu-Young Park
Diego Forlan Jae-Sung Kim Αλλαγή 61'
Αλλαγές Αλλαγές
Mauricio Victorino Αλλαγή 46' Dong-Gook Lee Αλλαγή 61'
Nicolas Lodeiro Αλλαγή 74' Ki-Hun Yeom Αλλαγή 85'
Alvaro Fernandez Αλλαγή 84'  
Προπονητής Προπονητής
Oscar Tabarez Jung-Moo Huh

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου